ГоловнаПолітика

Заступника мера Тернополя випустили під заставу

Чиновника затримали за підозрою в хабарництві

Заступника мера Тернополя випустили під заставу
Фото: provse.te.ua

Печерський райсуд Києва відпустив заступника мера Тернополя Володимира Камінського, якого затримали за підозрою в отриманні хабара у розмірі 0,2 млн гривень, під заставу у 97 тис. грн. Про це LB.ua повідомила керівник прес-служби Тернопільської міськради Катерина Калуш.

За її словами, засідання суду було вчора, 21 травня.

Джерело LB.ua, близьке до затриманого, повідомило, що чиновника мають відпустити після обіду.

Як повідомлялося, 19 травня в тернопільських ЗМІ з'явилася інформація про слідчі дії в будівлі Тернопільської міськради. Пізніше прес-служба Генпрокуратури повідомила, що правоохоронці затримали заступника мера Тернополя за підозрою в отриманні хабара у розмірі 0,2 млн гривень. Під час обшуку у чиновника вилучили частину грошей у сумі 135 тис. гривень, які він вимагав та отримав від громадянина за надання в користування земельної ділянки. Відкрито кримінальну справу за ст.208 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Як повідомив мер міста Сергій Надал, санкція на обшук у кабінеті Камінського була видана Печерським райсудом Києва. Під час обшуку чиновника не було в кабінеті, правоохоронці виламали двері і працювали в кабінеті без понятих. У ЗМІ з'явилося відео злому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram