ГоловнаПолітика

Кличко запропонує Київраді розірвати договір із забудовником на Осокорках

Влада столиці подала до суду документи на 45 незаконних забудов

Кличко запропонує Київраді розірвати договір із забудовником на Осокорках
Фото: www.dyvys.in

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залагодити ситуацію зі скандальним будівництвом на Осокорках і повідомив, що передасть до Київради проект рішення про розірвання договору оренди.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Я прийняв рішення внести на наступну сесію Київради проект рішення про розірвання договору оренди та скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках. Але ще раз хочу наголосити, що все має відбуватися у правовому полі - і громадськість - висловлювати свою позицію, і бізнес - працювати і платити податки в бюджет. А "Благоустрій" вранці прибере територію від залишків будівельного паркану", - написав мер.

Кличко також зазначив, що міська влада подала до правоохоронних органів і судів документи на 45 незаконних забудов.

"Практично на всі будівництва, які сьогодні тривають у столиці, дозвільні документи видавали кілька років тому. А деякі взагалі відбуваються без будь-яких документів. Ми вже подали до правоохоронних органів і судів документи на 45 незаконних забудов. Збираємо інформацію про інші", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, вчора навколо скандальної забудови біля метро "Осокорки", де планують побудувати новий торгово-розважальний центр Le Boulevard, знову встановили паркан. Місцеві жителі, які протестують проти незаконного будівництва, зібралися біля паркану, щоб укотре повалити його. Прибулі на місце конфлікту "тітушки" в камуфляжі і зі щитами з написом "Міліція" напали на активістів. У хід пішов сльозогінний газ і каміння, ракетниці та вибухові пакети. Міліція затримала шістьох людей, ще на 20 готують документи для затримання, десятки постраждали. Також у міліції повідомили, що під час сутичок постраждали 15 правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram