ГоловнаПолітика

Військовий комітет НАТО обговорить відповіді на агресію Росії

Також поговорять про співпрацю НАТО з Україною і Грузією

Військовий комітет НАТО обговорить відповіді на агресію Росії
Фото: www.km.ru

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі прибув до Брюсселя для участі у засіданні Військового комітету НАТО, де одним з головних питань визначено подолання викликів у зв'язку з російською агресією у Східній Європі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Серед питань, які стоять у порядку денному зустрічі військових керівників, є відповідь НАТО на дії Росії в Україні, обговорення Плану дій щодо забезпечення боєготовності Альянсу (Readiness Action Plan), прийнятого на саміті НАТО в Уельсі торік, а також Місії рішучої підтримки в Афганістані", - зазначили в оборонному відомстві США.

Як підкреслюється в повідомленні, План дій щодо забезпечення боєготовності НАТО спрямований на швидке й ефективне реагування на виклики не тільки з боку Росії, а й у контексті загрози на Близькому Сході і в Північній Африці. Серед іншого, План передбачає доукомплектування Сил реагування НАТО в сухопутному, морському і повітряному компонентах.

Начальники штабів під час зустрічі обговорюватимуть, зокрема, заходи щодо підтримки союзників по Альянсу, які межують з Росією. Йдеться, зокрема, про розміщення елементів командування і управління НАТО в Болгарії, Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Румунії.

Обговорюватиметься також питання співпраці НАТО з Україною та Грузією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram