ГоловнаПолітика

Захоплення спецпризначенців свідчить про порушення РФ мінських угод, - США

РФ не використовує свій вплив на сепаратистів, стверджують у Держдепі

Захоплення спецпризначенців свідчить про порушення РФ мінських угод, - США

У Державному департаменті США не здивовані тим, що двоє російських військовослужбовців Олександр Александров та Євген Єрофєєв потрапили в полон на сході України, і вважають, що це є свідченням того, що Росія і далі порушує Мінські угоди.

Про це заявив директор прес-служби Держдепартаменту США Джефф Ратке на брифінгу у Вашингтоні, передає УНІАН.

"Український уряд поінформував Сполучені Штати, що вони (захоплені російські військові - ред.) перебувають у Києві, вони отримують медичну допомогу, і Україна запросила міжнародні організації відвідати їх. Нині той факт, що з'явилися ці захоплені військові, не є несподіванкою. Ми неодноразово повторювали, що росіяни та сепаратисти співпрацюють, проводять спільні військові навчання, і керівництво їхніми діями здійснюється одними і тими самими командними системами управління", - зазначив Ратке.

При цьому він сказав, що факти захоплення цих двох російських військових "тільки підсилюють нашу стурбованість, об'єднані російсько-сепаратистські сили продовжують підривати умови Мінських угод".

Також Ратке звернув увагу, що "Росія демонструє дріб'язкову готовність щодо дотримання своїх зобов'язань (відповідно до Мінських угод) і не використовує свій значний вплив на сепаратистів, щоб переконати їх діяти в руслі виконання Мінських угод".

На завершення, у Держдепартаменті сподіваються на належне поводження із заручниками з боку всіх сторін, як Росії, сепаратистів, так і України.

Нагадаємо, 16 травня сили АТО затримали в Луганській області двох російських військовослужбовців - Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

18 травня в СБУ заявили, що затриманих під містом Щастя Луганської області двох російських військовослужбовців буде притягнуто до кримінальної відповідальності за участь у терористичній організації.

Тим часом у Кремлі відхрестилися від російських військовослужбовців, яких захопили на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram