ГоловнаПолітика

МЗС РФ вимагає зустрічі із затриманими спецпризначенцями

Росія хоче надати своїм громадянам необхідну юридичну допомогу, йдеться в повідомленні

МЗС РФ вимагає зустрічі із затриманими спецпризначенцями

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вимагає зустрічі із спецпризначенцями, затриманими 16 травня в Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Російське посольство в Києві зажадало зустрічі консульських працівників з утримуваними громадянами Російської Федерації з метою надання їм необхідної допомоги у відповідності з нормами міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

МЗС Росії також повторив заяву Міноборони РФ про те, що зазначені громадяни не є чинними військовослужбовцями російських Збройних сил.

Нагадаємо, 19 травня СБУ оприлюднила відео допиту полонених російських спецназівців.

Як повідомлялося, 17 травня боєць батальйону "Айдар" Іван Макар повідомив про захоплення в полон двох російських військових. За словами полонених, до них дійшла інформація, що зі Щастя пішов батальйон "Айдар", і вони вирішили це перевірити. Полонених вже прооперували, вони перебувають у київському військовому госпіталі.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що затриманих військовослужбовців притягатимуть до кримінальної відповідальності, і дав зрозуміти, що про обмін не йдеться. Тим часом у Тольятті, де розташована база третьої бригади ГУР ГШ РФ відбувся мітинг з вимогою вивести з України російські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram