ГоловнаПолітика

Російський байкер "Хірург" попався на міжнародній афері

СБУ звинуватила друга Путіна у фінансуванні бойовиків "ДНР" та "ЛНР"

Російський байкер "Хірург" попався на міжнародній афері
Фото: EPA/UPG

Російський байкер на прізвисько "Хірург" спільно з менеджментом двох фінансових компаній Forex Trend і ТОВ "Форекс тренд" привласнював кошти громадян України, Росії та країн СНД і направляв їх на фінансування терористів "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Встановлено, що зловмисники заволоділи коштами, які громадяни вкладали в компанії для подальшого інвестування на міжнародних фінансових ринках. Шахраї переводили гроші в готівку через рахунки, відкриті на членів байкерського клубу "Ночные волки", частина привласненої суми переказувалася на підтримку бойовиків т. зв. "ДНР" та "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Фото: sbu.gov.ua

Під час обшуків у представників українських офісів компаній правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, що підтверджує проведення угод, у тому числі і з використанням російських фінансових інструментів.

Фото: sbu.gov.ua

Також виявлено комп'ютерну техніку з файлами, в яких міститься інформація про незаконні фінансові операції і значну суму готівки в російських рублях і доларах США та пам'ятні нагороди ФСБ РФ: кортик і годинник.

Фото: sbu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, окупаційна "влада" Севастополя виділила "Ночным волкам" земельну ділянку на 267 гектарів під розміщення "багатофункціонального спортивно-патріотичного центру екстремальних видів спорту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram