ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив екс-нардепа Лозінського під вартою

Віктор Лозінський далі відбуватиме покарання в колонії

Апеляційний суд залишив екс-нардепа Лозінського під вартою
Фото: Сергей Николавев/www.segodnya.ua

Апеляційний суд залишив колишнього народного депутата Віктора Лозінського під арештом.

Про це повідомляє офіціцний сайт Генеральної прокуратури України.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, у березні 2015 року керівництво Бориспільської виправної колонії №119 направило до суду клопотання засудженого Лозінського про заміну йому невідбутої частини покарання на м'якше у вигляді виправних робіт.

За дорученням прокуратури Київської області, управління Державної пенітенціарної служби України в місті Києві та Київській області провело службове розслідування. За результатами перевірки було скасовано постанову начальника Бориспільської колонії про застосування до Лозінського заохочення у вигляді оголошення подяки.

"За результатами судового розгляду за участю прокурора постановою Бориспільського міськрайонного суду у задоволенні клопотання керівництва Бориспільської колонії №119 відмовлено", - йдеться у повідомленні.

Чому вийшов Лозінський?

Не погоджуючись з ухваленим судом рішенням Лозінський та його захисники подали апеляційні скарги.

"14 травня апеляційний суд Київської області за участю працівників відділу організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді прокуратури Київської області та Бориспільської міжрайонної прокуратури апеляційні клопотання засудженого та його захисника розглянуто. За результатами судового розгляду у задоволенні їхніх апеляційних клопотань відмовлено, а рішення Бориспільського міськрайонного суду залишено без змін", - повідомили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 20 квітня 2010 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років ув'язнення за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області. Згодом термін ув'язнення скоротили до 10 років.

4 червня 2014 року Бориспільський райсуд ухвалив рішення про звільнення Лозінського від відбування покарання у зв'язку з хворобою. 12 червня правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області і доставили назад у колонію.

23 березня Військова прокуратура завершила досудове розслідування незаконного звільнення Лозінського у червні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram