ГоловнаПолітика

У Мінську у вівторок зберуться дві підгрупи з питань Донбасу

Україну представлятимуть Марчук, Геращенко і Медведчук.

У Мінську у вівторок зберуться дві підгрупи з питань Донбасу
Марчук, Геращенко, Горбуллин и Веремий
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Підгрупи з гуманітарних питань і безпеки Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу проведуть засідання в Мінську у вівторок.

Засідання підгрупи з гуманітарних питань почнеться в Мінську о 14:00, повідомила прес-служба "Українського вибору". Українську делегацію на переговорах представлять Ірина Геращенко і Віктор Медведчук.

Відбудеться засідання і підгрупи з питань безпеки. Представник України Євген Марчук повинен приїхати до Мінська до полудня.

МЗС Білорусі акредитувало пресу на засідання підгруп, але часу і місця не вказало, пославшись на те, що анонсувати засідання повинні самі учасники.

Нагадаємо, за підсумками останньої зустрічі Тристоронньої контактної групи 6 травня учасникам удалося сформувати чотири робочі підгрупи для конкретних напрямів: економічні питання і відновлення об'єктів (представник України - Ігор Веремій); питання біженців, внутрішньо переміщених осіб і гуманітарне сприяння (Геращенко і Медведчук); політичні питання (Володимир Горбулін); питання безпеки (Євген Марчук).

14 травня в Мінську відбулося засідання економічної підгрупи контактної групи, присвячене відновленню банківських переказів, інфраструктури та роботи підприємств регіону.

На 22 травня заплановане засідання підгрупи з політичних питань.

З боку Росії в групу з безпеки входить представник Генштабу Збройних сил Росії Ярослав Москаль, у групу з гуманітарних питань - заступник міністра Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Володимир Степанов, до групи з політичних питань - Максим Поляков, у групу з економічних питань - заступник міністра економічного розвитку Росії Сергій Назаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram