ГоловнаПолітика

Яценюк допустив підвищення зарплат і пенсій (оновлено)

Прем'єр заявив, що гроші в бюджеті є

Яценюк допустив підвищення зарплат і пенсій (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заговорив про дострокове підвищення зарплат і пенсій українців.

У держбюджеті на 2015 рік передбачена індексація грошових доходів громадян, починаючи з 1 грудня.

"Ми готові до цієї індексації. І я перший, хто зацікавлений в тому, щоб перенести термін індексації на період раніше", - цитує прес-служба уряду слова Яценюка, які він сказав на презентації Плану законодавчого забезпечення реформ у Верховній Раді.

Однак, підкреслив він, для цього необхідно знайти фінансовий ресурс.

"Спільно зустрінемося з Мінфіном, Мінсоцполітики, профільним комітетом, відверто скажемо, що є у нас сьогодні доходи, щоб проіндексувати грошові доходи. Уряд зацікавлений у тому, щоб люди отримували більше", - сказав Яценюк.

Прем'єр підкреслив, що уряду вдалося накопичити певні кошти на Єдиному казначейському рахунку.

"Тільки також хочу нагадати, що у нас левова частка виплат за субсидіями для малозабезпечених громадян - це четвертий квартал цього року. А це 25 мільярдів гривень, які мають бути на казначейських рахунках для того, щоб кожна людина, яка претендує на пільгу або субсидію, отримала цю пільгу чи субсидію, а не обіцянку", - поскаржився він.

Нагадаємо, з січня по грудень мінімальна пенсія в Україні становить 949 гpивень. З 1 грудня вона виросте до 1074 гpивень. Мінімальна зарплата до грудня встановлена на рівні 1218 гривень, з 1 грудня підвищиться до 1378 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram