ГоловнаПолітика

Кернеса евакуювали з полтавського суду через "загрозу життю"

Друге слухання у справі харківського мера не розпочалося.

Друге судове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса в Київському районному суді Полтави не розпочалося через евакуацію із залу самого Кернеса.

Фото: poltava.to

Як повідомляє місцеве видання "Коло", надійшла інформація, що в когось з учасників мітингу, який зібрався під судом, є вогнепальна зброя. У зв'язку із загрозою життю Кернеса співробітники спецпідрозділу "Грифон" евакуювали його із суду.

Адвокати мера Харкова вважають, що за таких умов проводити суд неможливо. За словами одного з адвокатів Кернеса, його закидали яйцями. Одне яйце влучило в голову. Також він чув погрози на власну адресу і своїх колег, зазначає "Полтавщина".

Потерпілі у справі Кернеса вважають це спробою затягнути справу.

Нагадаємо, що перше слухання у справі Кернеса проходило 28 квітня.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивства) Кримінального кодексу.

Вони, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram