ГоловнаПолітика

У Святогірську проходить секретна зустріч мерів Донецької області

У заході беруть участь мери окупованих Горлівки і Донецька

У Святогірську проходить секретна зустріч мерів Донецької області
Встреча проходила в отеле Roche Royal
Фото: roche-royal.com

У Святогірську проходить закрита зустріч голів адміністрацій міст Донецької області.

Як повідомляють "Новости Донбасса", зустріч проходить без журналістів і має секретний характер, порядок денний не розголошують.

Повідомляють, що у Святогірськ прибув також мер окупованої Горлівки Євген Клеп, який був у полоні бойовиків "ДНР".

Також у Святогірськ із Києва приїхали декотрі депутати Верховної Ради. Зокрема, вчора на зустрічі був екс-голова Донецької обласної державної адміністрації, а зараз народний депутат Сергій Тарута.

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко розповів, що на зустрічі йшлося про можливі шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі. За його словами, як можливу модель вирішення конфлікту на Донбасі розглядали приклад Північної Ірландії. Докладний коментар мер окупованого Донецька давати відмовився.

Нагадаємо, влітку минулого року Олександр Лук'янченко покинув Донецьк і перебрався в Київ. Чиновник поскаржився на погрози й ультиматуми з боку бойовиків і заявив, що не може залишатися в місті.

13 листопада 2014 року начальник КП "Парк культури та відпочинку імені Щербакова", депутат Донецької міськради, член Партії регіонів Ігор Мартинов оголосив себе мером Донецька замість Лук'янченка. Нині Мартинов - фігурант низки кримінальних проваджень.

Згідно з програмою зустрічі, сьогодні, 18 травня, учасники заходу зустрінуться з представниками силових відомств і підіб'ють підсумки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram