ГоловнаПолітика

Порошенко прирівняв НКВС до гестапо

В Україні згадують жертв політичних репресій

Порошенко прирівняв НКВС до гестапо
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що НКВС - родинна структура нацистської гестапо. Про це він заявив під час виступу церемонії з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили".

"Не даремно вороги України і сьогодні марширують під портретами Сталіна і Берії. ГПУ-НКВС, до речі, - родинна структура СС-Гестапо. Вони переймали злочинний досвід один у одного, удосконалюючи техніку масового знищення своїх жертв. Чума вона і є чума, чи коричнева, чи червона!" - цитують президента "Українські новини".

Він також заявив, що пам'ять про трагедію убитих українців того часу має стати основою розвитку нової Української держави. "Ми відчуваємо відповідальність за живих, тих, хто сьогодні будує нову європейську демократичну Україну. І Україна повинна стати багатою і процвітаючою в ім'я світлої пам'яті тих, чиїми життями написана наша історія", - сказав глава держави.

Нагадаємо, що Порошенко в п'ятницю підписав закон, який зобов'язує СБУ розсекретити архіви Комітету державної безпеки і його попередників - ОГПУ і НКВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram