ГоловнаПолітика

"Укрінформ" виклав запис слів Саакашвілі про відсутність у влади волі до реформ

Міжнародна рада реформ розпочала роботу зі скандалу

 "Укрінформ" виклав запис слів Саакашвілі про відсутність у влади волі до реформ
Фото: www.golos.md

Державне інформаційне агентство "Укрінформ" викрило колишнього президента Грузії, голову новоствореного Міжнародної ради реформ Михайла Саакашвілі у брехні з приводу його цитати про відсутності в Україні політичної волі до реформ.

У п'ятницю ввечері видання опублікувало новину під заголовком "Саакашвілі: Треба реформуватися, бо нам усім влетить" з цитатою про те, що реформи в Україні можливі лише з-під палиці: "Я вважаю, що зміни можливі тільки шляхом тиску суспільства, оскільки нагорі я не бачу політичної волі".

Новина широко розійшлася по українському інтернету з акцентом на те, що Саакашвілі не побачив в української влади політичної волі до реформ.

Проте пізніше на офіційній сторінці Саакашвілі в фейсбуці з'явився запис такого змісту: "Міжнародна консультативна рада реформ заявляє, що ці цитати фальшиві, і ми висловлюємо свій жаль щодо того, що провідні українські агенції повідомляють таку інформацію без будь-якої перевірки".

"Укрінформ" швидко свої новини зняв з української та російської версії. Однак у суботу вдень їх було відновлено за колишніми адресами, а на додачу до тексту було викладено відеозапис виступу Саакашвілі.

Оглядач агентства Лана Самохвалова в коментарі під постом Саакашвілі зазначила, що якби Саакашвілі не звинуватив "Укрінформ" у брехні і просто попросив скорегувати цитати, агентство пішло б йому на зустріч. "Але раз він звинуватив нас у брехні, ми будемо захищатися", - написала журналістка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram