ГоловнаПолітика

Клімкін завтра вирушить до Бельгії

Україна і ЄС скоординують позиції напередодні саміту Східного партнерства у Ризі

Клімкін завтра вирушить до Бельгії
Фото: EPA/UPG

Робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Королівства Бельгія заплановано на 17-19 травня. Про це передає прес-служба українського Міністерства закордонних справ.

Запланована участь міністра в тристоронніх консультаціях Україна-ЄС-РФ на рівні міністрів щодо імплементації угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, зустріч у форматі "Україна-Група друзів України в ЄС" на рівні глав зовнішньополітичних відомств ЄС та участь в 125-й сесії комітету міністрів Ради Європи.

Клімкін проведе також двосторонні зустрічі з членами Європейської Комісії з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоханнесом Ханом, торгівлі - Сесілією Мальмстрем і членом Єврокомісії з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітрісом Аврамопулосом.

Як наголошується в повідомленні, ключову увагу буде приділено шляхам підтримки з боку ЄС у виконанні положень мінських домовленостей, перспективам запровадження безвізового режиму для громадян України та підготовці до імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС з 1 січня 2016 року.

Крім цього, очікується, що Україна і ЄС скоординують позиції напередодні саміту Східного партнерства у Ризі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram