ГоловнаПолітика

Путін запевнив Керрі, що хоче виконання Мінських домовленостей, - Нуланд

Помічник держсекретаря США зазначила, що потрібні конкретні справи, а не тільки слова

Путін запевнив Керрі, що хоче виконання Мінських домовленостей, - Нуланд
Архив
Фото: Макс Левин

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявляє, що президент РФ Володимир Путін на зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі говорив про свою прихильність виконанню Мінських домовленостей. Про це вона сказала на прес-конференції в суботу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У Сочі президент Путін запевнив держсекретаря Керрі, що хоче виконання Мінських домовленостей. Зараз головне, щоб були не тільки слова, а й конкретні справи", - сказала Нуланд.

Нагадаємо, на переговорах в Сочі з російським президентом Володимиром Путіним і главою МЗС РФ Сергієм Лароврим Керрі заявив, що Мінські угоди - найкращий і основний шлях до миру, обговорив кроки щодо їх виконання. Зокрема, держсекретар виступив за припинення вогню і демілітаризацію в Широкиному, забезпечення доступу української гуманітарної допомоги на Донбас, звільнення Надії Савченко.

Резонансним також став коментар Керрі до заяви Порошенка про те, що Донецький аеропорт буде повернуто під контроль України.

"У мене не було можливості прочитати цю промову, і я не бачив ще контексту, але я чув про це сьогодні. Якщо справді Президент Порошенко виступає за те, щоб почати зараз якісь силові операції, то ми б запропонували йому подумати, перш ніж робити такі дії, тому що мінські угоди тоді опиняться під серйозною загрозою. Ми будемо вельми стурбовані можливими результатами таких дій. Можливо, Порошенко говорив про дії в майбутньому, протягом тривалого часу або про остаточне врегулювання проблеми, але зараз, в даний момент, це було б дуже деструктивним кроком", - заявив Керрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram