ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає від фейсбуку коректної модерації

Президент сподівається, що український офіс соцмережі таки відкриють

Порошенко вимагає від фейсбуку коректної модерації
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко прокоментував відмову глави фейсбуку Марка Цукерберга створити український офіс соцмережі.

"Марк Цукерберг відповів на запитання українців. Сподіваюся, модерація української зони Facebook, незважаючі на всю складність, і надалі здійснюватиметься коректно та згідно з усіма правилами Facebook. Діалог з офісом Facebook розпочато. Перспектива відкриття українського офісу Facebook дуже важлива. Вважаю відкриття офісів представництв міжнародніх компаний в Україні - пріоритетом для нашої держави!"- написав він на своїй сторінці у соцмережі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко приєднався до прохання понад 45 тис. українців до Марка Цукерберга створити українське представництво фейсбуку. У відповідь Цукерберг допустив таку можливість у майбутньому, але заявив, що зараз фейсбук не відкриватиме окремий український офіс.

Приводом для скарг українців стало блокування адміністрацією соцмережі українських користувачів за скаргами росіян. Так, у квітні фейсбук заблокував відомого українського письменника Андрія Бондаря за використання мема "Че там у хохлов?". Напередодні соцмережа запропонувала видалити пости з фотографією дівчинки, яка тримає медаль, посмертно присвоєну її батькові за участь у АТО. Видалення постів адміністрація фейсбуку аргументувала скаргами на оголеність на фото.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram