ГоловнаПолітика

Кваснєвський попросився до ради реформ при Порошенкові

Маккейн приєднається до команди радників після згоди Конгресу

Кваснєвський попросився до ради реформ при Порошенкові
Фото: Макс Левин

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський виявив бажання увійти до Дорадчої міжнародної ради реформ при Президентові України. Про це повідомив голова ради, колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі.

"Великий друг України і колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський виявив бажання увійти до ради. Ще з декількома видатними міжнародними діячами ми ведемо переговори з приводу участі в раді", - цитує Саакашвілі прес-служба Президента.

При цьому він зазначив, що американський сенатор Джон Маккейн сьогодні окремо підтвердив свою принципову згоду на включення до ради, але йому ще потрібно завершити офіційні формальні процедури згідно з правилами Конгресу.

"Наша мета - допомогти Україні у проведенні реформ слушними порадами, активною позицією в її підтримці на міжнародній арені. Кожні два тижні ми будемо готувати доповідь про процес реформування - про досягнення і, що більш важливо, проблемні питання. Світ і громадськість України вимагають радикальних змін. І ми зробимо все від нас залежне, щоб ці зміни на краще стали реальністю", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, що в раду при Президенті увійшли Саакашвілі, Маккейн, Карл Більдт (прем'єр-міністр Королівства Швеція в 1991-1994 роках, міністр закордонних справ Королівства Швеція в 2006-2014 роках); Елмар Брок (голова Комітету Європейського парламенту із закордонних справ); Мікулаш Дзурінда (прем'єр-міністр Словацької Республіки в 1998-2006 роках); Андрюс Кубілюс (прем'єр-міністр Литовської Республіки в 1999-2000 і 2008-2012 роках); Джон Маккейн (сенатор США, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США); Андерс Ослунд (старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона, США, професор); Яцек Саріуш-Вольський (член Європейського парламенту).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram