ГоловнаПолітика

Муженко поїде на військовий комітет ЄС до Брюсселя

Глава Генштабу проведе зустріч з 28 начальниками генштабів ЄС

Муженко поїде на військовий комітет ЄС до Брюсселя
Фото: ipress.ua

Начальник Генерального штабу України Віктор Муженко візьме участь у засіданні Військового комітету Європейського Союзу на рівні начальників генштабів 19 травня у Брюсселі.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу Ради Європи.

"Очікується участь начальника Генерального штабу України генерал-полковника Віктора Муженка. Сторони планують обговорити ситуацію у країні", - наголошується у повідомленні.

Крім того, представники Генштабів країн Євросоюзу обговорять проведення військових операцій і місій ЄС у третіх країнах, а також зроблять свої пропозиції до червневого засідання Європейської ради.

"28 начальників генеральних штабів обміняються думками про нинішню ситуацію в Україні з головнокомандувачем збройними силами України генерал-полковником Віктором Муженком", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що це буде перше спільне засідання Військового комітету ЄС з представниками країн-партнерів. Окрім українського начальника генштабу, у заході візьмуть участь військові керівники з Канади, Грузії, Молдови, Чорногорії та Швейцарії.

Нагадаємо, 7 травня на Донбасі почала роботу багатонаціональна інспекційна група верифікаторів Королівства Данія, до складу якої також входять представники Канади, Молдови та Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram