ГоловнаПолітика

Меркель назвала відносини Німеччини та України чудовими

Порошенко обговорить з Меркель Мінські домовленості і візит канцлера в Москву

Меркель назвала відносини Німеччини та України чудовими
Фото: president.gov.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначає, що режим припинення вогню на сході України досі систематично порушується.

Про це вона заявила напередодні зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Берліні, інформує Русская служба Би-би-си.

"Враховуючи ухвалені в лютому Мінські угоди, ми мусимо визнати, що ми зараз не досягли того пункту, де хотіли б бути. Повне припинення вогню так і не настало", - сказала Меркель.

При цьому вона назвала відносини Німеччини та України чудовими.

Петро Порошенко у свою чергу заявив, що Київ прагне виконати всі 13 пунктів Мінських домовленостей, домогтися встановлення режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії зіткнення.

"На жаль, ми сьогодні змушені констатувати, що ми не спостерігаємо припинення вогню. Україна щодня втрачає кращих своїх синів, не може дочекатися звільнення з полону заручників. Сьогодні понад 400 заручників утримуються у нелюдських умовах у полоні бойовиків. Понад 30 українців сьогодні перебувають у застінках Російської Федерації. Ми наполягаємо і підкреслюємо, що Мінськ треба виконати, а наших громадян найближчим часом звільнити, в тому числі Надія Савченко, герой України, депутат українського парламенту, член ПАРЄ", - підкреслив Порошенко, якого цитує офіційний сайт президента.

Фото: president.gov.ua

Президент також повідомив, що сьогоднішні переговори з Меркель будуть присвячені в тому числі і Мінським домовленостям, а також - обговоренню результатів візиту канцлера до Москви.

"Ми висловлюємо тверду надію на те, що нам вдасться забезпечити прогрес. Ми обговоримо і підсумки візиту пані канцлера в Москву. Упевнені в тому, що альтернативи Мінську не існує. І я як президент України, безумовно, наполягаю на мирному врегулюванні агресії на сході України", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 10 травня, виступаючи на прес-конференції у Москві після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, Ангела Меркель жорстко розкритикувала політику російського керівництва, назвавши анексію Росією Криму злочинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram