ГоловнаПолітика

Керрі після зустрічі з Путіним подзвонив Порошенкові

Держсекретар прокоментував слова про те, що Донецький аеропорт повернуть.

Керрі після зустрічі з Путіним подзвонив Порошенкові
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в ніч проти середи мав телефонну розмову з державним секретарем США Джоном Керрі.

Як повідомляє прес-служба Президента, Керрі поінформував Порошенка про свої перемовини в Росії.

Співрозмовники скоординували подальші дії для деескалації на Донбасі, а також обговорили кроки, які мають здійснити сторони для повного виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, на переговорах у Сочі з російським президентом Володимиром Путіним і головою МЗС РФ Сергієм Лароврим Керрі заявив, що Мінські угоди - найкращий і основний шлях до миру, він обговорив кроки для їхнього виконання. Зокрема держсекретар виступив за припинення вогню і демілітаризацію в Широкиному, забезпечення доступу української гуманітарної допомоги на Донбас, звільнення Надії Савченко.

Резонансним також став коментар Керрі до заяви Порошенка про те, що Донецький аеропорт повернуть під контроль України.

"Я не мав можливості прочитати цю промову, і я не бачив ще контексту, але я чув про це сьогодні. Якщо дійсно президент Порошенко виступає за те, щоб почати зараз якісь силові операції, то ми запропонували б йому подумати, перш ніж робити такі дії, тому що мінські угоди тоді опиняться під серйозною загрозою. Ми будемо вельми стурбовані можливими наслідками таких дій. Можливо, Порошенко говорив про дії в майбутньому, протягом довгого часу або про остаточне врегулювання проблеми, але зараз, цієї миті, це було б дуже деструктивним кроком", - заявив Керрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram