ГоловнаПолітика

СБУ заявила про запобігання терактам у Харкові та Дніпропетровську

Затримано одного з керівників "Харківських партизанів"

СБУ заявила про запобігання терактам у Харкові та Дніпропетровську
Архив

Служба безпеки України відзвітувала про затримання терористів, які готували теракти в Харкові та Дніпропетровську на День Перемоги.

Повідомляється, що в Харкові затримано одного з лідерів терористичної організації "Харківські партизани".

42-річного громадянина України, колишнього співробітника МВС, в 2014 році завербував громадянин РФ, співробітник так званого "Міністерства державної безпеки ДНР". За завданням російського куратора зловмисник формував диверсійно-розвідувальні групи, переважно з числа колишніх правоохоронців та військовослужбовців, які мали здійснювати диверсійні і терористичні акти в Харківській області.

Крім цього, за завданням терористів з "ДНР" затриманий збирав і передавав противнику розвідувальну інформацію про дислокацію і пересування підрозділів ЗСУ, дані щодо захищеності об'єктів оборонно-промислового комплексу, відомості про представників добровольчих батальйонів і активних учасників патріотичних рухів, а також готував теракт на Харківському бронетанковому заводі.

Під час обшуку в будинку терориста знайшли бойові гранати і вибухівку, які він планував використовувати для проведення терористичних актів у Харкові 9-10 травня, повідомляє прес-центр СБУ.

У Дніпропетровську ж у рамках превентивних заходів під час обшуку у місцевого жителя працівники СБУ вилучили гранати РГД-5 із запалами, карабін МКМ, близько тисячі патронів калібру 7,62, димові шашки, сигнальні ракети, багнет-ніж тощо.

Крім того, контакти із записної книжки свідчать про його можливу причетність до спецслужб іноземних держав.

Зареєстровано кримінальне провадження, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Повідомлення прес-центру СБУ про цю подію супроводжено заголовком "У Дніпропетровську СБУ запобігла теракту на 9 травня".

Нагадаємо, в п'ятницю військові запобігли теракту біля меморіалу Слави в Святогорську Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram