ГоловнаПолітика

Посол США стверджує, що бойовики і Росія готуються до наступу

Штати знають, що Росія проводить інтенсивні вчення бойовиків

Посол США стверджує, що бойовики і Росія готуються до наступу
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що є багато свідчень того, що бойові дії в Донбасі скоро знову перейдуть в активну фазу.

"Ми бачимо певні ознаки того, що російські сепаратисти готуються відновити військове протистояння. Ми знаємо, що Росія проводить інтенсивні вчення бойовиків", - заявив Пайєтт.

Пайєтт нагадав, що бойовики відкрито заявляють про те, що мають намір захопити більше територій, а Росія, у свою чергу, максимально близько підвела ракети класу земля-повітря до території України, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Росія підвела свої ракети земля-повітря дуже близько до лінії розмежування на українській території. А пан Захарченко дуже відверто заявляв у своїх недавніх інтерв'ю журналістам, що прагне захопити всю територію Донбасу. Якщо це дійсно є його метою, то він забуває про домовленості, під якими підписався в лютому в Мінську", - заявив Пайєтт.

У п'ятницю, 8 травня, в окупований терористами Донецьк заїхала військова техніка, заборонена мінськими домовленостями, повідомила розвідка полку Дніпро-1.

Як повідомляли, 30 квітня головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що "проросійські сили" використовували недавнє затишшя на сході України для можливої підготовки до нового наступу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram