ГоловнаПолітика

Геращенко і Мосійчук взяли на контроль справу про вбивство міліціонерів

Нардеп від "Народного фронту" відреагував на недопуск Віктора Смаль до підзахисної Віті Заверуха

Геращенко і Мосійчук взяли на контроль справу про вбивство міліціонерів
Фото: Макс Требухов

Нардеп і радник глави МВС Антон Геращенко та Ігор Мосійчук взяли на особистий контроль законність дій міліції, прокуратури та суду у справі про вбивство двох міліціонерів у Києві. Про це Геращенко написав у Facebook.

"Я і народний депутат Ігор Мосійчук беремо на особистий контроль законності дій міліції, прокуратури та суду у цій справі задля того, щоб права підозрюваних у скоєнні тяжких злочинів були захищені. Поки не буде вироку суду, який набув законної чинності, вина підозрюваних вважається не доведеною. Якщо хтось із правозахисників чи адвокатів хоче надати свою допомогу у захисті підозрюваних, прошу звертатися до МВС ГСУ або особисто до мене чи Ігоря Мосійчука", - написав він.

Коментуючи ситуацію з недопуском Віктора Смалія до його підзахисної - Вікторії Заверухи, Геращенко написав:

"Віктора Смалія обов'язково мають допустити до захисту підозрюваних, як і будь-якого іншого адвоката, послугами якого захочуть скористатися підозрювані". І додав, що "кожному з чотирьох затриманих з питання пограбування АЗС WOG і вбивства співробітників міліції за законом надали адвокатів з Київського міського центру правової допомоги".

Як відомо, Віктора Смалія два дні не допускають до його підзахисної Вікторії Заверухи. У зв'язку з цим, сьогодні в парламенті після урочистого засідання виник конфлікт між нардепом Ігорем Мосійчуком та Антоном Геращенком.

Нагадаємо, 6 травня Заверуху заарештували з альтернативою у вигляді застави у розмірі 3,654 млн гривень. Її дії кваліфіковано за ст. 27, ст. 348 КК України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Разом із Заверухою у справі про вбивство міліціонерів проходять Євген Кошелюк, Андрій Романюк та Микола Монішенко. Ще один - Вадим Пінус - загинув при затриманні. Пораненого Пінуса спільники кинули в машині, тікаючи від міліціонерів. Він помер по дорозі в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram