ГоловнаПолітика

Білорусь готова на все заради припинення війни в Україні, - Лукашенко

Президент нагадав, що Білорусь вже чимало зробила для врегулювання української кризи

Білорусь готова на все заради припинення війни в Україні, - Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна зробила чимало для врегулювання конфлікту на Донбасі, і висловив готовність продовжувати надавати всю необхідну допомогу у його вирішенні.

Про це президент заявив на урочистих зборах, присвячених 70-річчю Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні, передає БЕЛТА.

"Білорусь уже чимало зробила для того, щоб на українській землі запанував мир. І ми готові зробити для цього ще більше - все, що потрібно, щоб зупинити цю війну. Якщо ми, слов'яни, самі не домовимося, самі не вирішимо, що нам робити, то ніхто інший нам не допоможе", - сказав Лукашенко.

Лукашенко, кажучи про ветеранів, завдяки яким святкується День Перемоги, зазначив, що "ми виявилися поганими спадкоємцями тих, хто переміг у тій війні".

"Ми не врятували, не втримали ту країну, яку вони захищали, і, більше того, ми розв'язали на цій слов'янській землі непрощенну для нас війну. І чим раніше ми це усвідомимо і зробимо все необхідне, щоб її зупинити і покаятися, поки ще живі не тільки ветерани, а й учасники війни, тим краще буде для нашого покоління", - зазначив президент Білорусі.

Нагадаємо, на думку Олександра Лукашенка, врегулювання ситуації на Донбасі залежить від США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram