ГоловнаПолітика

Порошенко призначив представників України в підгрупах з питань Донбасу

Над аспектами врегулювання працюватимуть Володимир Горбулін, Євген Марчук, Ірина Геращенко й Ігор Веремій.

Порошенко призначив представників України в підгрупах з питань Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко визначив представників України в робочих підгрупах Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Ними стали Володимир Горбулін, Євген Марчук, Ірина Геращенко та Ігор Веремій.

Напередодні зустрічі в Мінську Порошенко зустрівся з представником України на переговорах Леонідом Кучмою і членами підгруп, повідомляє прес-служба Президента.

Робочі підгрупи розподілено за пріоритетами. Зокрема, підгрупа з питань безпеки має узгодити і сприяти реалізації заходів припинення вогню, а також опрацювати питання розгортання на території України "комбінованої місії з цивільним і військовим компонентом під егідою ООН і ЄС".

Підгрупа з політичних питань повинна допомогти з якісною підготовкою місцевих виборів.

Підгрупа з гуманітарних питань має сприяти негайному звільненню всіх заручників, доставці гуманітарної допомоги в постраждалі райони Донбасу.

Підгрупа із соціально-економічних питань повинна взятися за економічне відновлення Донбасу.

Тематичні підгрупи не готуватимуть жодних підсумкових зобов'язувальних документів, це є виключною компетенцією Тристоронньої контактної групи.

Володимир Горбулін - радник президента, колишній секретар РНБО. Євген Марчук - екс-голова СБУ, колишній міністр оборони. Ірина Геращенко - нардеп, уповноважений президента з мирного врегулювання на Донбасі. Ігор Веремій - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Нагадаємо, в середу в Мінську відбудеться зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України. Вона пройде в закритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram