ГоловнаПолітика

Продовження арешту Савченко виходить за рамки моралі, - МЗС

Україна вважає такий крок РФ черговим свідченням відсутності будь-яких доказів на підтвердження звинувачень проти льотчиці

Продовження арешту Савченко виходить за рамки моралі, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Продовження терміну ув'язнення в Росії української льотчиці Надії Савченко свідчить про абсурдність і безпідставність висунутих проти неї звинувачень.

Про це заявили в прес-службі МЗС України.

"Такий крок російської влади виходить за елементарні межі моралі, гуманності і справедливості. Він є черговим свідченням відсутності будь-яких доказів на підтвердження абсурдних та безпідставних звинувачень проти Надії", - йдеться в документі.

У відомстві зазначили, що РФ послідовно демонструє неготовність виконувати взяті на себе зобов'язання щодо Мінських домовленостей, а також повністю ігнорує численні заклики міжнародної спільноти звільнити Савченко та інших громадян України, які незаконно затримані та утримуються під вартою на території Росії.

"Україна рішуче закликає Російську Федерацію звільнити Героя України та інших політичних заручників, а також забезпечити повну реалізацію інших взятих на себе в Мінську зобов'язань", - зазначили в МЗС, черговий раз додавши, що Савченко наділена міжнародним імунітетом як член української делегації в Парламентській асамблеї ради Європи.

Раніше Держдеп США закликав РФ звільнити Надію Савченко разом з усіма іншими заручниками.

Раніше 5 травня Слідчий комітет Російської Федерації продовжив термін слідства у справі української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко на 6 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram