ГоловнаПолітика

Будівництво фортифікаційних споруд обговорять на засіданні РНБО

Турчинов узяв участь у випробуванні оборонних рубежів

На найближчому засіданні Ради національної безпеки і оборони розглядатимуть питання будівництва фортифікаційних споруд для зони АТО на Донбасі.

Про це заявив секретар ради Олександр Турчинов під час відвідування військового полігону в Житомирській області, повідомляє офіційний сайт РНБО.

Голова взяв участь у випробуваннях оборонних споруд і зазначив, що в цілому він задоволений результатом. "Випробування вогневої захищеної точки здійснювалося з усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і важкої артилерії. І тільки коли зі ста метрів впритул почала стріляти САУ, а потім танки, вдалося пробити споруду", - зазначив Турчинов.

"Навіть коли прямим наведенням по залізобетонній споруді працював танк і САУ, і після дуже серйозних ушкоджень, її і далі можна використовувати як захисний об'єкт", - додав керівник РНБО.

За його словами, основною проблемою залишаються темпи зведення оборонних рубежів. "Це питання розглядатимуть на найближчому засіданні РНБО", - підкреслив Турчинов.

Крім того, він висловив подяку виробникам за якісні залізобетонні споруди, які зможуть зберегти життя українських воїнів.

Нагадаємо, будівництво фортифікаційних споруд на Донбасі, покликаних стримати прорив противника, почалося восени 2014 року за дорученням Петра Порошенка. Третю лінію фортифікаційних споруд будують на кордоні з Донецькою та Луганською областями. Перші дві лінії вже нібито готові.

12 березня президент Петро Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram