ГоловнаПолітика

Режисер Сенцов написав листа з в'язниці

"Спасибі тим, хто "Крим не наш", і взагалі"...

Режисер Сенцов написав листа з в'язниці
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Український режисер Олег Сенцов, якого ФСБ Росії звинувачує в підготовці терактів на території Криму, написав листа з в'язниці.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на текст листа.

Сенцов пише і про стан справ в нинішній Росії, про своє сприйняття анексованого Криму і навіть про свій фільм "Гамер", який називає "сирим" і "кривуватим".

"Вважаю себе набагато вільнішим, ніж переважна більшість росіян, які живуть у чеховському футлярі і звідти через дірочку люблять Путіна", - пише режисер.

Повний текст листа режисера:

"Відразу скажу, що почуваюся  добре. І зовні, і внутрішньо. Тому на питання з розряду "чи не шкодуєте?" і "на що сподіваєтеся?" навіть не планую відповідати, оскільки відношу їх до жіночої риторики кінця XIX століття. Ні про що ніколи не шкодую і ні на що ніколи не сподіваюся. Просто живу. Зараз я живу у в'язниці, от і вся моя життєва позиція.

Вважаю себе набагато вільнішим, ніж переважна більшість росіян, які живуть у чеховському футлярі і звідти через дірочку люблять Путіна.

Спасибі, що подивилися моє кіно "Гамер", але я, якщо чесно, від нього зовсім не в захваті: воно досить сире і кривувате, тому і виникають усякі запитання, зокрема і з приводу фіналу. Наступного разу я постараюся, щоб таких питань не виникало.

З приводу геймерів і програмістів в житті - з тих, хто займається кіберспортом професійно, дуже багато хто перейшов у професійний покер - так дуже стають у пригоді напрацьовані навички. У програмісти і сисадміни йдуть зазвичай спритніші хлопці (а не "задроти", які зазвичай і стають чемпіонами), але через це особливих вершин вони скоріше не досягали і для них це була швидше розвага.

Спасибі тим, хто "Крим не наш", і взагалі… Сподіваюся, що Москва все ж не увійде до складу ДНР. Судячи з останньої прямої лінії, де президент спілкувався зі своїм народом, все більш актуальним стає питання "Путін, вийшли грошей. Тяжко". Сподіваюся, все у нас буде добре. У всіх разом і в кожного окремо".

Нагадаємо, Олега Сенцова затримали в Криму 11 травня 2014 року правоохоронні органи РФ. З того часу він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. 16 квітня 2015 року слідство висунуло йому остаточне обвинувачення. За словами адвоката, крім уже інкримінованих епізодів, слідство додало ще один за статтею 222 КК РФ (незаконне зберігання зброї).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram