ГоловнаПолітика

Луценко назвав свідчення Фірташа на суді "переведенням стрілок"

Лідер БПП прокоментував слова бізнесмена про Порошенка і Кличка

Луценко назвав свідчення Фірташа на суді "переведенням стрілок"
Фото: Александр Косарев

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що свідчення Дмитра Фірташа в австрійському суді були спробою перевести стрілки і уникнути відповідальності. Про це він написав у своєму фейсбуку.

"Фірташа звинувачують у підкупі індійських чиновників. Він розповідає суду про свою роль в українській політиці. Це форма захисту. Він не хоче говорити правду про індійську угоду (за яку його хотіли екстрадувати до США, - LB.ua) і банально переводить стрілки", - вважає Луценко.

Політик також зазначив, що Фірташ, який на суді заявив про свою підтримку Петра Порошенка та Віталія Кличка (обидва - соратники Луценка) навесні минулого року, намагається "умонтуватися в нову Україну".

"Для цього він не вперше натякає на свою зустріч з П. Порошенком і В. Кличком перед президентськими виборами. Не думаю, щоб це якось вплинуло на його долю. Принаймні за цей рік парламент (у тому числі і БПП) забрав у його облгазів безкоштовне паразитування на державній трубі, уряд (у тому числі і міністри БПП) розірвав кабальні угоди з оренди ГЗК, ГПУ та МВС активно займаються газовими махінаціями структур Фірташа", - заявив Луценко.

Нагадаємо, що суд Відня відмовився екстрадувати Фірташа до США і дозволив виїжджати за межі Австрії. Таке рішення він прийняв, вислухавши свідчення самого Фірташа і численних свідків, у тому числі Леоніда Кравчука, Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка, Інни Богословської та Віталія Кличка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram