ГоловнаПолітика

Франція оприлюднила результати переговорів "нормандської четвірки"

Лідери вимагають припинити порушувати перемир'я біля Маріуполя, Щастя, Донецького аеропорту і селища Широкине

Франція оприлюднила результати переговорів "нормандської четвірки"
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента Франції поінформувала про зміст телефонної розмови президента Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель з президентами РФ і України Володимиром Путіним і Петром Порошенком.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на текст заяви про зміст телефонних переговорів лідерів країн «нормандського формату».

«Примирення на місцях вважається абсолютним пріоритетом. Порушення режиму припинення вогню і ведення бойових дій, особливо біля Маріуполя, Щастя, Донецького аеропорту і в районі Широкиного повинні припинитися», - йдеться в заяві Єлисейського палацу.

У документі наголошують, що лідери визнали важливість того, щоб спостерігачі мали свободу дій, необхідну для здійснення своєї місії.

Лідери «нормандської четвірки» також обговорили стан реалізації всіх заходів, ухвалених у Мінську 12 лютого, з метою прискорення їхнього виконання і з повним ефектом у найкоротші можливі терміни.

«Процеси звільнення полонених і надання гуманітарної допомоги слід полегшити у зв'язку із залученням Міжнародного Комітету Червоного Хреста», - наголошено в документі.

Лідери чотирьох країн також домовилися, що чотири робочі групи Тристоронньої контактної групи з безпеки, політичних, економічних питань і питань біженців і переміщених осіб повинні зустрітися найближчими днями.

«Це означатиме початок політичної фази реалізації Мінських домовленостей», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше прес-служба президента України за результатами переговорів "нормандської четвірки" серед іншого заявила про те, що Росія погодилася на введення миротворців на Донбас. Згодом прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков спростував цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram