ГоловнаПолітика

Кличко: США не залишать Україну наодинці в її боротьбі за незалежність

Мер Києва також поговорив з американськими чиновниками про інвестиції, протидію корупції та реабілітацію бійців

Кличко: США не залишать Україну наодинці в її боротьбі за незалежність
Фото: Вадим Крутивус

США не залишать Україну наодинці в її боротьбі за територіальну цілісність і незалежність та побудову успішної демократичної держави.

Про це заявив після візиту в США мер Києва, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

"У Вашингтоні і Нью-Йорку ми обговорювали ситуацію в Україні та можливу допомогу США в її врегулюванні та в проведенні реформ у нашій країні. Так, сенатор Маккейн запевнив, що Сполучені Штати не залишать Україну наодинці з цими викликами, а також наголосив на необхідності надати оборонне озброєння українській армії і посилити санкції проти Путіна", - зазначив Кличко.

Також, за словами мера Києва, питання інвестицій було одним з найважливіших на всіх зустрічах із конгресменами, сенаторами, провідними американськими аналітиками і експертами.

Про перспективи інвестування в Україну і Київ Кличко говорив з віце-президентом США Джоном Байденом, помічником Держсекретаря США Вікторією Нуланд, експертами та представниками американського бізнесу.

"Для розвитку української економіки сьогодні вкрай необхідні інвестиції. Про це я говорив на всіх зустрічах, запрошуючи американський бізнес інвестувати в Київ і Україну, адже ми маємо величезний потенціал. У свою чергу американські інвестори сьогодні очікують створення дійсно сприятливого бізнес-клімату, впровадження прозорих процедур та умов для роботи в Україні", - сказав Кличко і додав, що Україна робить усе для цього.

Крім того, підкреслив мер Києва, всі посадові особи і бізнесмени в США зазначають, що інвестиції неможливі без подолання корупції.

Про боротьбу з корупцією йшлося і на зустрічі Кличка з виконуючим обов'язки Адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Альфонсо Ленартом. У Вашингтоні Кличко і Леннарт оголосили про початок комплексу спільних дій на підтримку заходів з протидії корупції, які зараз впроваджуються в Києві.

У рамках програми, загальна вартість якої становить 1 млн доларів, USAID погодилися надати Києву допомогу в реформуванні механізмів міських закупівель, паркувальної інфраструктури, утилізації відходів, а також інвестиційних систем. Ще одним напрямком допомоги стане підвищення доступності київського метрополітену для людей з фізичними вадами.

На зустрічі з сенаторами з групи підтримки України в Сенаті США мер Києва звернувся за допомогою в реабілітації та адаптації до мирного життя українських бійців, які повертаються додому із зони АТО. Йдеться про наміри створити шість пілотних адміністративних центрів для підтримки ветеранів АТО в Києві, Київській і Житомирській областях.

Нагадаємо, Віталій Кличко 24-28 квітня перебував з робочим візитом у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram