ГоловнаПолітика

Міністр оборони відкинув імовірність особливого статусу для "Правого сектору" у ЗСУ

Степан Полторак проти ухвалення закону про ПС.

Міністр оборони відкинув імовірність особливого статусу для "Правого сектору" у ЗСУ
Фото: www.dyvys.in

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що бійці "Правого сектору" після входження до складу Збройних сил будуть звичайним армійським підрозділом.

"Вони отримають автономію в межах статуту, як і всі підрозділи. Усе в рамках закону України", - сказав він журналістам.

"Правий сектор" наполягає, щоб Верховна Рада прийняла закон про спеціальні умови входження ПС в армію. Як приклад наводять досвід Естонії у створенні "Кайтселійту". На думку лідера партії Дмитра Яроша, навіть у складі ЗСУ "Правий сектор" повинен залишитися автономною структурою, яка зможе і воювати, і займатися питаннями тилового забезпечення, і готувати резервістів.

Полторак же вважає таке рішення недоцільним.

"Я думаю, що закон має бути єдиним для всіх", - сказав він.

Міністр також повідомив, не назвавши прізвищ, що 29 квітня заступник начальника Генерального штабу зустрічався з представниками "Правого сектору" і що протистояння між Збройними силами та "Правим сектором" немає.

Нагадаємо, 28 квітня спецпризначенці 25-ї і 95-ї бригад оточили базу ПС у Дніпропетровській області. Водночас з'явилася інформація про примусове роззброєння "правосєків", які воюють переважно трофейною зброєю. У результаті переговорів у Генштабі сторони домовилися, що ДУК найближчим часом увійде у ЗСУ, а силового роззброєння ПС не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram