ГоловнаПолітика

Ветерани отримають медалі з червоно-чорною смугою

Порошенко затвердив нагороду з маками і натяком на прапор ОУН.

Президент Петро Порошенко затвердив ювілейну медаль "70 років Перемоги над нацизмом", стрічка до якої містить чорну та червону смуги.

Відповідний указ оприлюднено на сайті Президента.

Медаль вручатимуть учасникам бойових дій та інвалідам війни, які брали участь у бойових діях, обороні, партизанському, підпільному русі проти нацистської Німеччини та її союзників у роки Другої світової війни, а також в'язням концентраційних таборів.

Медаль мають виготовити зі сплавів міді з покриттям гальванічним золотом.

Фото: president.gov.ua

На лицьовій стороні ювілейної медалі в лівій частині розміщено зображення знака княжої держави Володимира Великого (малий Державний Герб України), нижче - двома рядками написи чорним кольором «1945», «2015» і стилізоване зображення лаврової гілки по колу, накладені на схематичне зображення сувою; праворуч - зображення монумента-скульптури «Батьківщина-Мати» в Києві. У нижній частині - накладена на зображення червоних маків планка з гаслами «Пам'ятаємо», «Перемагаємо», розміщеними у два ряди. На зворотному боці ювілейної медалі в центрі - напис «70 років Перемоги над нацизмом» у п'ять рядків в обрамленні стилізованого лаврового вінка Нарбута.

Стрічка до ювілейної медалі повинна бути шовковою муаровою з поздовжніми смужками: синьою, жовтою, синьою (по 1,5 мм кожна); темно-золотою (8 мм); чорною та червоною (по 1,5 мм кожна); сірою (8 мм); синьою, жовтою, синьою (по 1,5 мм).

Нагадаємо, червоно-чорний прапор був символом Організації Українських Націоналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram