ГоловнаПолітика

Маккейн назвав зволікання зі зброєю для України ганьбою для Обами

Конгрес і надалі тиснутиме на президента США в питанні озброєнь, повідомив сенатор

Маккейн назвав зволікання зі зброєю для України ганьбою для Обами
Фото: EPA/UPG

Голова сенатського Комітету з питань Збройних сил республіканець Джон Маккейн обіцяє не зупинятися і надалі тиснути на президента Обаму, поки Білий дім не прийме рішення надати Україні зброю.

Про це сенатор зазначив у коментарі "Голосу Америки".

"Я сподіваюся, що буде зміна політики (щодо України - Ред.). Багато хто з нас припускав саме те, що Володимир Путін і зробив. Це відверта агресія. Він вбиває українських громадян", - підкреслив Маккейн.

При цьому він назвав ганьбою те, що президент США не надає оборонної зброї народу України. "Це одна з найтемніших сторінок в історії нашої країни, коли ми відмовляємося їм допомогти. У багатьох людей у США це викликає сором", - зазначив сенатор.

Він підкреслив, що Конгрес і надалі буде тиснутиме на президента США в цьому питанні. За словами сенатора, в Конгресі є палкі прихильники України, один з яких планує балотуватися в президенти наступного року.

"Найкращим буде сенатор Ліндсі Грем. Він розуміє проблему і він там був багато разів", - зазначив Маккейн.

Нагадаємо, колишній посол США в Україні, а нині директор одного з центрів в Інституті Брукінгс Стівен Пайфер вважає, що Білий дім може ухвалити рішення надати українцям летальну зброю в разі наступу з російського боку на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram