ГоловнаПолітика

СБУ розкрила подробиці справи про хабарі у Київському госпсуді

Підозру висунули судді і адвокату, ще одного адвоката оголосили в розшук

СБУ розкрила подробиці справи про хабарі у Київському госпсуді
Фото: www.4bloka.com

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили та ліквідували корупційну схему, яку організувала суддя Господарського суду Києва Алла Пригунова і посередники - приватні адвокати.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Правоохоронці задокументували факти вимагання хабарів за "замовні" судові рішення. Зокрема, співробітники СБУ зафіксували отримання суддею через адвоката $7 тис. за ухвалення рішення у справі про банкрутство підприємства та стягнення заборгованості. В іншому епізоді за $22 тис. на користь клієнта було визнано недійсним право власності державної установи на земельну ділянку.

Перевіряється також інформація про причетність до ухвалення неправомірних рішень інших суддів.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження і висунула підозру судді, яка координувала протиправний механізм стягнення хабарів, і її спільникові - адвокату. Ще одного приватного адвоката, підозрюваного у вимаганні грошей, оголошено в розшук.

Також прокуратура ухвалила подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про усунення судді від обійманої посади, а також до Верховного Суду - про зняття з неї недоторканності.

Нагадаємо, Пригунова стала фігурантом кримінальної справи про вимагання хабара наприкінці 2014 року. Слідчим органам тоді вдалося встановити факт вимагання. Тоді ж у кабінеті Пригунової, а також її двох колег Гулевець і Бондаренко провели обшуки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram