ГоловнаПолітика

Омбудсмен вимагає закрити сайт "Миротворець"

У відповідь Антон Геращенко навів як приклад Центр Симона Візенталя

Омбудсмен вимагає закрити сайт "Миротворець"

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської надіслав до СБУ та МВС вимогу закрити сайт "Миротворець", який збирає особисті дані сепаратистів.

Омбудсмен, як передають Українські Новини, також вимагає притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто робить цей сайт. Стверджується, що ресурс незаконно збирає і поширює персональні дані громадян.

У відповідь радник голови МВС, нардеп Антон Геращенко, який курирує роботу сайту "Миротворець", у своєму фейсбуці повідомив, що на ньому зібрано дані про понад 33 тисяч осіб. За словами нардепа, робота зі збору інформації привела до того, що сепаратисти видаляють свої акаунти в соцмережах.

"За попередніми оцінками, з 10 квітня в соцмережах закрилося приблизно 60% українофобських та україноненависницьких сторінок. І це є реальний результат роботи "Миротворця", - стверджує він.

У відповідь на претензії омбудсмена щодо незаконного збору персональних даних Геращенко пише, що команда сайту "Миротворець" займається збором інформації виключно з відкритих джерел - соціальних мереж, блогів, інтернет-довідників, новинних стрічок.

На виправдання роботи сайту Геращенко навів приклад діяльності Центру Симона Візенталя, який займався пошуком нацистських злочинців, які зачаїлися по всьому світу під чужими іменами.

Нагадаємо, скандал навколо сайту "Миротворець" розгорівся після того, як стало відомо, що на ньому за кілька днів до вбивств Олега Калашнікова і Олеся Бузини виклали адреси їхнього проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram