ГоловнаПолітика

ЄС вирішив виділити €110 млн на розвиток підприємництва в Україні

Кінцевою метою виділення коштів заявлено створення робочих місць для переселенців.

ЄС вирішив виділити €110 млн на розвиток підприємництва в Україні
Фото: EPA/UPG

Євросоюз вирішив виділити 110 млн євро для розвитку підприємництва в Україні, повідомив на Міжнародній конференції підтримки України голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Як повідомляють у прес-релізі Єврокомісії, в рамках спеціальної програми розвитку виділено 70 млн євро. Кошти будуть надані в рамках пакету підтримки України з бюджетом в 11 млрд євро. Ці кошти виділено на допомогу малим і середнім підприємствам по всій Україні.

Виділення 70 млн євро буде доповнено кредитно-гарантійним механізмом з бюджетом 40 млн євро; ці кошти покликані полегшити українському бізнесу доступ до фінансування.

Малий і середній бізнес коштом Євросоюзу будуть розвивати в основному в регіонах, де найбільше внутрішньо переміщених осіб.

Фіндопомога ЄС також піде на створення центрів підтримки бізнесу. Вони допомагатимуть підприємцям адаптуватися до умов зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Нагадаємо, Єврокомісія, Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку вже акумулювали 6 млрд євро. Кошти будуть надані у формі грантів і кредитів. Загалом пакет підтримки України з боку ЄС повинен сягнути 11 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram