ГоловнаПолітика

Тимошенко знала про "кримський сценарій" ще у 2009 році, - Москаль

Тодішній прем'єр вжила заходів, щоби півострів залишився українським

Тимошенко знала про "кримський сценарій" ще у 2009 році, - Москаль
Фото: EPA/UPG

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль у бесіді з LB.ua розповів, як рятував Крим для України у 2009 році.

"Я до кінця всього не знаю, але сценарій з відходом Криму могли розкрутити ще напередодні президентських виборів-2010. І Тимошенко знала: там щось може статися. Сказала мені: "Дуже непроста ситуація. Придивіться до уряду і до парламенту".

А я ж тоді в Раді був, під мене створили посаду заступника міністра і відправили до Криму. І я не сприймав кримський парламент і Раду Міністрів. Вони не могли зі мною сперечатися про бандерівців, про "зрадників-татар", я відразу згадував їм армію Власова - РВА, я їм згадував усі козачі батальйони СС і багато чого ще.

І я той парламент ганяв, як тільки міг. А в уряду тамтешнього стільки "клопотів" з'явилося, що їм було не до якихось забавок. Ми посилили охорону держустанов, "наружка" працювала на повну. І я знав, що робить кримський парламент і кримський уряд. Ми знали кожен їхній крок. А щодо Плакіди (екс-голова Ради Міністрів Криму. - LB.ua) і Гриценка (екс-голова Верховної Ради АР Крим. - LB.ua) порушено стільки справ, плюс це ж дало суспільний резонанс, що їм було не до сепаратизму".

Докладніше про те, як і в обмін на що Володимир Путін переконав Януковича відмовитися від підписання УА з ЄС, про нові цілі російсько-терористичних військ на Донбасі і про те, коли Росія визнає бунтівні "республіки", читайте в інтерв'ю Геннадія Москаля нижче за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram