ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Європу визнати право України на членство в ЄС

Президент розраховує на надання Україні безвізового режиму

Порошенко закликав Європу визнати право України на членство в ЄС
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко на пленарному засіданні саміту "Україна - Європейський союз" закликав європейців визнати право України на членство в ЄС.

"Я закликаю Європейський Союз, підтримуючи інтеграційне прагнення українського народу, визнати, що Україна, як будь-яка інша європейська країна, яка поважає і готова захищати спільні цінності, може в майбутньому стати членом Європейського Союзу. Звичайно, за умови досягнення всіх необхідних критеріїв", - сказав він.

Він також підкреслив, що розраховує на надання Україні безвізового режиму. "Українці як європейці повинні мати право на свободу руху та міжлюдських зв'язків", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що дії Росії на сході України "значно ускладнюють це питання, але не роблять його неможливим".

Нагадаємо, сьогодні у Києві триває 17-й саміт "Україна - Європейський Союз". Учасники заходу обговорять проблеми безпеки і оборони України, зокрема Київ порушить питання направлення миротворчої місії на Донбас. Ще одна тема - можливість скасування ЄС віз для України. Також сторони обговорять і надання фінансової допомоги Україні з боку ЄС.

Раніше Україна та ЄС погодили підсумкову заяву саміту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram