ГоловнаПолітика

Порошенко: в Україні не залишилося недоторканних

Президент написав статтю для провідної газети Великобританії.

Порошенко: в Україні не залишилося недоторканних
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко написав статтю для британської газети The Guardian, в якій розповів про боротьбу з олігархами та корупцією в Україні.

"Попередня система влади в Україні, в якій державні чиновники і знані бізнесмени працювали під столом і поза рамками закону, закрила нас від решти Європи. У Європі, з усіма її проблемами і викликами, існує система стримувань і противаг, система права. Європа становить майбутнє України. Моє нещодавнє рішення звільнити губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського - це свідчення руху до запобігання надмірному впливу приватних інтересів на державу", - написав Порошенко.

"Державні посадові особи та великі власники бізнесу є звичайними громадянами, як і пенсіонери, студенти, робітники й дрібні підприємці, як і всі інші люди. Особи, звинувачені у зловживанні владою, корупції чи інших правопорушеннях, повинні відповідати за законом, незалежно від їхніх особистих зв'язків чи багатства", - додав президент.

Він додав, що під цей принцип потрапляють і він сам, і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. "Віктор Шокін, наш генеральний прокурор, заявив, що в Україні немає недоторканних. Це стосується і прем'єр-міністра, і президента", - зазначив глава Української держави.

При цьому він зазначив, що нова влада не мстить соратникам Віктора Януковича. "Правосуддя не є помстою нової влади, як це було в попередніх адміністрацій. Правосуддя ставиться неупереджено до всіх, незалежно від того, є вони представниками старої чи нової влади. Шлях попереду ще довгий, але ми вже почали", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в березні Порошенко написав статтю для WSJ про Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram