ГоловнаПолітика

Яценюк порадив "Батьківщині" бути мудрішими

Прем'єр закликав відмовитися від цинізму і брехні.

Яценюк порадив "Батьківщині" бути мудрішими
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав фракцію "Батьківщина" відмовитися від "цинічного і примітивного популізму" в критиці уряду.

"Я звертаюся передусім до своїх колишніх соратників - до "Батьківщини". Коли піднімаються питання про тарифи - вони ж професійні люди, вони знають, звідки взялися ці тарифи, вони чудово, добре знають про газовий контракт", - сказав прем'єр в інтерв'ю "5 каналу" увечері в неділю.

Прем'єр закликав згадати ситуацію 2005 року.

"Це вже було у 2005 році. Уже у 2005 році звинувачували сьогоднішнього президента Петра Порошенка в корупції, якої не було. Ніхто нічого не довів, бо її не було, але осад залишився. Та сама технологія була застосована до уряду і персонально до мене. Робили це ті самі, хто сьогодні в нас партнери по коаліції", - сказав Яценюк.

Він не пошкодував принизливих епітетів для цих партнерів по коаліції.

"Хтось не задоволений своїм місцем у коаліції і думає про те, що якщо зруйнує коаліцію, то стане наступним прем'єром... Я попросив би, щоб у наших партнерів по коаліції трішечки менше було цинізму і брехні... А то вдалися до такої примітивної популістської критики, до якої навіть не вдається Опозиційний блок", - сказав прем'єр. При цьому він сподівається, що критики уряду в лавах коаліції все вже усвідомлюють критичність моменту і будуть мудрішими.

Нагадаємо, останніми днями голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко кілька разів виступала на телебаченні з різкою критикою уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram