ГоловнаПолітика

Могеріні не поїде на саміт ЄС-Україна через зустріч із генсеком ООН

Саміт відбудеться в Києві в понеділок.

Могеріні не поїде на саміт ЄС-Україна через зустріч із генсеком ООН
Фото: EPA/UPG

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні не поїде на саміт ЄС-Україна, який відбудеться в понеділок у Києві, бо має зустрічі з генсеком ООН.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-службу Могеріні.

«Я не зможу приєднатися до учасників саміту у зв'язку із зобов'язанням зустрітися з генсеком ООН Пан Гі Муном», - наголошено в повідомленні.

Голова дипломатії ЄС зазначила, що в неділю провела телефонну розмову з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, обговоривши порядок денний майбутнього саміту, процес реформ у країні та ситуацію на сході України.

«Я висловила свій найщиріший жаль міністрові, що не зможу приєднатися до голови Європейської Ради Дональда Туска і голови Європейської комісії Жана-Клода Юнкера на саміті через зобов'язання перед генсеком ООН Пан Гі Муном у зв'язку з позачерговою європейською радою, що пройшла 23 квітня», - повідомила Могеріні.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і Туск відвідають Україну 27 квітня для участі в саміті "Україна-ЄС", який пройде в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram