ГоловнаПолітика

Росія хоче за всяку ціну обґрунтувати утримання Савченко під вартою, - МЗС

Україна закликала російську сторону безумовно виконувати взяті на себе міжнародні зобов'язання

Росія хоче за всяку ціну обґрунтувати утримання Савченко під вартою, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Росія хоче за всяку ціну обґрунтувати утримання української льотчиці Надії Савченко під вартою і її кримінальне переслідування на території РФ.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України у зв'язку з незаконним обвинуваченням, висунутим сьогодні Слідкомом РФ Савченко.

У міністерстві висловили рішучий протест у зв'язку з висунутим Савченко обвинуваченням. "Незважаючи на неодноразові звернення української сторони щодо насильного вивезення Надії Савченко на територію Російської Федерації, сьогодні Слідчий комітет Росії висунув їй додаткове звинувачення в незаконному перетині кордону РФ", - йдеться в заяві.

"Такі дії свідчать про спробу російської сторони за всяку ціну обґрунтувати утримання громадянки України під вартою і її кримінальне переслідування на території Російської Федерації. При цьому ігноруються всі надані захистом Надії Савченко докази про її непричетність до інкримінованих дій", - зазначили в міністерстві.

У МЗС у черговий раз закликали російську сторону врахувати гуманітарний аспект подальшого перебування Савченко під вартою і зажадали безумовного виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань.

Нагадаємо, 24 квітня СКР висунув остаточні обвинувачення Надії Савченко в пособництві у вбивстві і незаконному перетині кордону.

22 квітня Верховна Рада 256 голосами затвердила так званий "список Савченко" - перелік осіб, які відповідальні за незаконне взяття під варту Надії Савченко. Депутати рекомендували РНБО ввести персональні санкції проти цих осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram