ГоловнаПолітика

Європейська народна партія підтримала уряд Яценюка

Європейці закликали партії коаліції триматися разом

Європейська народна партія підтримала уряд Яценюка
Фото: dyvys.in

Європейська народна партія висловила підтримку народу України і уряду Арсенія Яценюка.

Про це йдеться у заяві президіуму ЄНП.

"Минулого року Україна опинилася перед вкрай складними внутрішніми та зовнішніми викликами: анексія Криму, російська агресія, яка призвела до війни на сході України і дуже складної економічної ситуації. У цей неспокійний час Європейська народна партія хоче висловити рішучу підтримку народу України, який з мужністю і гідністю проходить через всі ці виклики, а також уряду України, який докладає величезних зусиль для виконання жорстких, але життєво необхідних реформ для країни", - зазначають у ЄНП.

"Україні потрібні реальні зміни, реформи та викорінення корупції, а також незалежна судова система та верховенство права - це необхідний шлях, яким країна мусить пройти задля процвітання і демократії", - підкреслюється в заяві.

ЄНП закликала демократичні політичні сили України зберегти коаліцію і підтримати "швидкий та ефективний процес реформ, який проводить уряд і який підтримує коаліція".

"У цей вирішальний та історичний час всі демократичні сили повинні разом протистояти російській агресії і досягати кращого майбутнього для країни і народу України. Вперше в історії України демократичні проєвропейські сили мають таку широку підтримку і такий сильний мандат від українського народу", - підкреслили ЄНП.

Партія також зазначає, що Україна є частиною великої європейської сім'ї. "Вся Європа стоїть разом з Україною, підтримує і висловлює солідарність з народом України. Успішна Україна забезпечить сильну Європу і процвітаюче спільне майбутнє", - підкреслюється в заяві.

Європейська народна партія є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять партії з 40 країн, лідери Європейського Союзу; вона має найбільшу фракцію у Європарламенті. У ЄНП входять три українські партії: "Батьківщина", УДАР та "Рух".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram