ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує справу проти Льовочкіна і Фірташа за фінансування тероризму

Стаття про фінансування тероризму передбачає позбавлення волі до 12 років

ГПУ розслідує справу проти Льовочкіна і Фірташа за фінансування тероризму
Фото: censor.net.ua

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму при купівлі в 2015 році колишнім головою адміністрації президента Януковича Сергієм Льовочкіним і олігархом Дмитром Фірташем частки телеканалу "Інтер" у російського телеканалу "ОРТ".

Про це повідомив нардеп Ігор Алексєєв під час брифінгу за результатами візиту парламентаріїв до генпрокурора, передає прес-служба "Народного Фронту".

Він зазначив, що стаття про фінансування тероризму передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 12 років.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури провести повний ряд слідчих дій, передусім допитати особисто Сергія Льовочкіна та Дмитра Фірташа", - сказав народний депутат.

"Вони мають надати свої пояснення та покази і розкрити суспільству, за які кошти, коли і звідки вони їх взяли - це сума $100 млн - вони купили 30% частку "Інтера" у російського телеканалу "ОРТ", - підкреслив Ігор Алексєєв.

Нагадаємо, 3 лютого Group DF повідомила, що компанії, підконтрольні Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну, викупили міноритарний пакет акцій телеканалу у російського "Першого каналу" і тепер контролюють 100% акцій "Інтера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram