ГоловнаПолітика

Депутати Київради обходяться у 40 млн гривень на рік

Річне утримання одного депутата обходиться киянам у 360 тис. грн

Депутати Київради обходяться у 40 млн гривень на рік
Фото: Макс Требухов

Депутати Київради працюють на громадських засадах. Але за рахунок коштів городян вони мають можливість утримувати свої громадські приймальні і наймати в них працівників.

Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО".

Кожен обранець за рахунок коштів столичного бюджету має можливість найняти керівника громадської приймальні та бухгалтера, які фактично є помічниками депутата, а також орендувати офіс і платити за комунальні послуги тощо.

Крім того, кожен депутат має право гарантовано отримати на рік 200 000 грн з бюджету для виконання доручень виборців та розв'язання їхніх проблем.

Як повідомили в Київраді, 120 депутатів разом можуть використовувати 24 мільйонів гривень. Це найбільша стаття витрат на депутатів.

Враховуючи інші витрати, діяльність депутатів, що працюють за законом на громадських засадах, насправді передбачено чималий фінансовий ресурс - 40 млн гривень на рік (понад 360 тис на рік на депутата).

Більш того, в бюджеті закладено ще понад півмільйона коштів на працівників, які обслуговують фракції (відділ по роботі з депутатськими фракціями, групами, міжфракційне об'єднання і позафракційними депутатами КМР).

Фракцію, яка складається з однієї людини, обслуговує одна окрема людина, ще дві людини працюють у штаті громадської приймальні. Тобто загалом на одного столичного депутата може припадати троє помічників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram