ГоловнаПолітика

Шахтарі попрямували до будівлі Міненерго

Мітингувальникам не вдалося зустрітися з прем'єром

Шахтарі попрямували до будівлі Міненерго
Фото: Макс Требухов

Шахтарі-мітингувальники попрямували від будівлі Кабінету Міністрів до Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Їхня чисельність зменшилася до 500 осіб, оскільки частина шахтарів пішла на поселення, а частина пішла обідати, повідомляє РБК-Україна.

Напередодні делегація шахтарів відмовилася йти на переговори з міністром Кабінету Міністрів Ганною Онищенко. Шахтарі вимагали зустрічі з прем'єром Арсенієм Яценюком, проте їм сказали, що його немає у Кабміні.

Водночас прес-служба Кабміну розповсюдила заяву Яценюка, в якій той вимагав від міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина "забезпечити виконання попередніх доручень і негайно внести на розгляд Кабінету Міністрів України програму реформування вугільної галузі".

Нагадується, що доручення керівництву Міненерговугілля розробити програму реформ і налагодити постійний робочий діалог з представниками галузі Яценюк давав два місяці тому.

Нагадаємо, мітинг шахтарів почався вранці біля Адміністрації президента. Переговорна група від Незалежної профспілки гірників і Профспілки працівників вугільної промисловості зустрілася з чиновниками АП. Однак акція не завершилася, люди перемістилися до Верховної Ради, а невдовзі - до Кабміну. Учасники мітингу - представники ДП "Первомайськвугілля", ПАТ "Лисичанськвугілля", ДП "Селидіввугілля" і вугільних підприємств львівсько-волинського басейну - вимагають відставки глави Мінвуглепрому Володимира Демчишина та забезпечення стабільної роботи шахт.

Раніше Демчишин заявляв, що його відставки домагається Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram