ГоловнаПолітика

БПП запропонував посилити умови тюремного ув'язнення для ворогів держави

Осужденных 109-114 статьям могут взять под круглосуточный контроль.

БПП запропонував посилити умови тюремного ув'язнення для ворогів держави
Фото: Предоставлено Владимиром Марусом

Депутати від фракції БПП Костянтин Усов та Ірина Луценко запропонували посилити умови тюремного ув'язнення для ворогів держави і терористів.

Як повідомляє прес-служба партії, відповідні правки до Кримінально-виконавчого кодексу передбачені законопроектом №2685.

"Для осіб, засуджених за злочини проти основ національної безпеки, а також за терористичні злочини, і тих, хто перебуває у в'язницях, встановлюються безпрецедентні обмеження і майже цілодобовий контроль. Вся кореспонденція, зовнішні зв'язки, побачення, якщо закон ухвалять, будуть посилено контролюватися тюремною адміністрацією", - розповів Усов.

Під злочинами проти національної безпеки розуміють спроби захоплення влади та їхнє фінансування, посягання на територіальну цілісність, державну зраду, посягання на життя державного діяча, диверсію, шпигунство, перешкоджання діяльності ЗСУ (ст. 109-114 Кримінального кодексу).

Водночас іншим ув'язненим умови утримання у в'язницях пропонується пом'якшити. Зокрема, вводяться нові, європейські норми забезпечення мінімального житлового простору на кожного ув'язненого. Окремою нормою забороняється включати в розрахунок житлової площі санітарні вузли. Також скасовуються обмеження на побачення і телефонні дзвінки для тих, кого помістили в карцер чи дисциплінарний ізолятор.

"Ми хочемо заборонити тюремникам забирати у засуджених, поміщених у карцер, постільну білизну і верхній одяг. Скасовуємо деякі необґрунтовані обмеження для засуджених на кількість побачень і загальний час прогулянок", - додав нардеп.

Нагадаємо,

згідно з дослідженням Лондонського королівського коледжу від 2011, Україна входила до списку світових лідерів за кількістю ув'язнених, замикаючи першу десятку.

Тоді

в Україні було 334 ув'язнені на 100 тис. населення. При цьому норма для розвинених країн коливається в межах 70-80 осіб на 100 тис. населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram