ГоловнаПолітика

Прихильники "Новоросії" віддали $300 тис. на українську армію

Антон Геращенко похвалився успішною шахрайською "спецоперацією"

Прихильники "Новоросії" віддали $300 тис. на українську армію
Фото: Александр Ратушняк

У прихильників "Новоросії" з усього світу виманили $300 тис. під приводом спонсування сепаратизму в Україні, заявив радник глави МВС Антон Геращенко. Ці кошти пішли на українську армію.

Як написав Геращенко у своєму фейсбуці, "спецоперацію "Розвідний ключ" провернув "Софокл" - активіст центру "Миротворець" (займається збором даних про сепаратистів. Геращенко курує цей центр). Операція почалася ще рік тому, на той час "Софокл" проживав у Великобританії.

"Ключ" цей охопив простір від Владивостока до Лондона, і "розвів" цей "ключ" солідну кількість біомаси... "Софокл" зробив собі кілька "ватних" профілів у соцмережах, де паплюжив хунту крутіше, ніж Кисельов", - розповів Геращенко.

Використовуючи ці профілі, "Софокл" організував збір грошей на "Новоросію" через PayPal.

"

І тут нам пішла карта: новодроси рекламували PayPal-рахунку "Софокла" скрізь, де тільки могли, зарубіжна вата закидала на них гроші, а "Софокл" передавав гроші українським волонтерам (Крилам Фенікса, Народному Тилу, - вже тоді було багато груп)", - повідомив Геращенко.

За словами нардепа, тільки на одному з рахунків зібрано близько 40 тисяч євро.

"А всього за 4 місяці на всіх рахунках "наколядували" у зарубіжної вати близько 300000$", - повідомив радник голови МВС.

З цієї суми сепаратисти отримали "трохи більше ніж 3500 $". Гроші їм перераховувалися, щоб не викликати підозру, запевнив нардеп.

Нагадаємо, напередодні сайт "Миротворець" опинився в центрі скандалу. За кілька днів до вбивства Олега Калашнікова та Олеся Бузини на ньому виклали адреси їх проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram