ГоловнаПолітика

Росія витрачає сотні мільйонів доларів на війну на Донбасі, - МЗС

Перебийніс повідомив, що один залп з "Граду" коштує 200 тисяч доларів

Росія витрачає сотні мільйонів доларів на війну на Донбасі, - МЗС
Фото: mfa.gov.ua

Росія далі постачає незаконним збройним формуванням на Донбасі озброєння і нарощує особовий склад у зоні конфлікту, витрачаючи на це сотні мільйонів доларів.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс на брифінгу, передає Укрінформ.

"На це (постачання озброєння на Донбас і ведення там бойових дій - Ред.) Росія, саме Росія, тому що бойовики на Донбасі, розграбувавши все, що можна було розграбувати, знаходяться на її повному утриманні, витрачає сотні мільйонів доларів - грошей, які так необхідні сьогодні російському суспільству і країні в цілому, яка переживає одну з найгірших економічних криз за свою історію", - підкреслив він.

Перебийніс підкреслив, що загалом за 15-20 квітня бойовики і російські підрозділи понад 240 обстріляли позиції сил АТО, у тому числі із застосуванням мінометів і артилерії калібру понад 100 мм, реактивних систем залпового вогню "Град", які мають бути відведені від лінії розмежування на відстані, визначені мінському домовленостями від 12 лютого.

Речник повідомив, що зафіксовано понад 65 випадків ведення повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами російських збройних сил на різних напрямках у зоні АТО.

Водночас, за його словами, в прикордонних з Україною Валуйському і Каменськ-Шахтинському районах Бєлгородської та Ростовської областей тривало накопичення військової техніки та особового складу російських ЗС. На територіях Краснодарського краю, Ростовської області, а також окупованої АРК зафіксовано проведення навчань армійської авіації.

У своєму Twitter Перебийніс написав, що один залп з "Граду" коштує 200 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram